Kozijnen en ramen van uw dakkapel

U kunt kiezen uit hardhout of kunststof.

Hardhouten kozijn:

De Meranti hardhouten kozijnen worden vanuit de fabriek voorzien van een grijswitte grondlaag.

Standaard zijn de hardhouten kozijnen voorzien van naar buiten draaiende ramen. Hardhouten kozijnen kunnen ook uitgevoerd worden met draaikiepramen, deze draaien en kiepen naar binnen toe.

De draairamen worden voorzien van een tochtprofiel in de sponning, een telescopisch uitzetijzer en raamkrukken met sluitplaten. Draaikiepramen worden uitgevoerd met een        draaikiepmechanisme en voorzien van een raamkruk met sluitplaat aan de binnenzijde van het kozijn.

Het voordeel van een draaikiepraam ten opzichte van een draairaam is dat het raam met bijna elk weertype open gezet kan worden. Het is ook gemakkelijker om de ramen van de dakkapel van binnenuit schoon te maken.

Zowel de raamkrukken van de draairamen en de draaikiepramen kunnen tegen een meerprijs worden uitgevoerd met een sleutelslot.

Kunststof kozijn:

De kunststof kozijnen die wij in onze dakkapellen aanbrengen zijn van het merk GEALAN. De kunststof kozijnen zijn standaard voorzien van draaikiepramen. Draaikiepramen draaien naar binnen en kunnen in 3 standen open worden gezet.

undefined

Kunststof kozijnen kunnen worden uitgevoerd met een vlak of een verdiept profiel. Kozijnen met een vlak profiel zijn wat strakker en worden vaak in nieuwere woningen aangebracht. Kozijnen met een verdiept profiel lijken qua uitstraling en opbouw meer op de traditionele houten kozijnen. Bij renovatie van een dakkapel wordt meestal gekozen voor kozijnen met een verdiept profiel.

Gealan vlak T-profiel

Gealan vlak T-profiel

 

Gealan verdiept profiel

 Gealan verdiept profiel

Kleuren

De standaardkleur van een kunststof kozijn is room/wit (creme RAL 9001) in een gladde uitvoering. Natuurlijk zijn andere kleuren mogelijk. U kunt ook kiezen voor een houtnerfstructuur, waardoor de kozijnen bijna niet meer te onderscheiden zijn van hout. De draaiende delen kunnen ook in een andere kleur dan het kozijn worden uitgevoerd. We informeren u graag over alle mogelijkheden.

Vraag een gratis offerte aan!