Uw dakkapel wordt perfect afgewerkt met eersteklasmaterialen en natuurlijk een vensterbank

Vensterbank

Standaard brengen we een vochtwerende MDF vensterbank aan met een dikte van 15 mm en een breedte van circa 200 mm. U kunt de vensterbank zelf verder naar eigen wens afwerken.

Zijwanden buitenkant dakkapel

De zijwanden van de buitenkant van uw dakkapel worden afgewerkt met hout en 1 x in de grondlaag gezet. Kunststof dakkapellen worden afgewerkt met Trespa. Het is ook mogelijk om de zijwanden af te werken met kunststof Keralit rabatdelen of houten Red Cedar rabatdelen. Het Trespa en de kunststof Keralit rabatdelen zijn in diverse kleuren leverbaar.

Zijwanden binnenkant dakkapel

De zijwanden aan de binnenkant van de dakkapel worden voorzien van glaswolisolatie. Tussen de afwerking aan de binnenzijde en de isolatie wordt een dampdichte folie aangebracht. De folie voorkomt dat water in de isolatie terecht komt en zorgt er tegelijkertijd voor dat vocht van binnenuit naar buiten kan verdampen.

Het plafond van de dakkapel blijft open en wordt standaard casco opgeleverd, zodat u nog spotjes en electra kunt aanbrengen. Als u dat wenst kunnen wij de zijkanten en het plafond van de dakkapel aan de binnenzijde afwerken met gipsplaten. Bij de inmeetafspraak overleggen we dit tot in detail.

Slapers

Bij het plaatsen van uw dakkapel wordt indien nodig de bestaande dakconstructie opgevangen en aangepast. De slapers worden aan weerszijden van de dakkapel in het dak aangebracht. Ze zorgen voor een verbinding met de boven- en onderliggende gordingen waardoor er een raveelconstructie ontstaat. De slapers worden gemaakt van geschaafd hout, net als de loodplank aan de zijkanten van de dakkapel.

Lood

Voor een waterdichte afsluiting tussen het bestaande dak van uw woning en de dakkapel brengen we lood aan. Het lood wordt aan de zijkanten en de onderkant van de dakkapel netjes in de vorm van de dakpannen geklopt. U kunt ook kiezen voor een loodvervanger, zoals Ubiflex.

 

Vraag een gratis offerte aan!